Crafter’s London Dry

Een vrij jonge, maar al veelvuldig onderscheiden gin uit het Estland. Crafter’s London Dry is puur botanisch en werd langzaam gedistilleerd via de ‘Pot Still’-methode. Het fundament van deze gin wordt gevormd door Ests graan en handgeplukte kruiden uit het Scandinavische landschap.

Veronica en Venkel zijn, naast jeneverbes, de dominant aanwezige kruiden. Waar Veronica zorgt voor een zacht, bloemig aroma, geeft Venkel de gin een kruidige ondertoon. Tezamen resulterend in een exceptionele gin, perfect voor cocktails, omdat het ook ruimte geeft voor andere ingrediënten om te stralen.

Uniek en een ware must-have voor de echte gin-liefhebber!

Varianten
700 ml

Alcoholpercentage
43% Vol.

Prijzenkoning

Crafter's London Dry is in 2016 gelanceerd en heeft in datzelfde jaar als ook in 2017 de gouden medaille gewonnen bij de SIP Awards en is in beide jaren onderscheiden met de gouden Consumers Choice Award. Een ware erkenning van smaak en kwaliteit door vakjury én consument. Bij de IWSC in London heeft Crafter's London Dry de zilveren medaille gewonnen. Ook is deze gin door Ben Norum (London Evening Standard) benoemd tot één van de mooiste London Dry Gins wereldwijd.

Gin & Tonic

Natuurlijk wordt gin vooral gebruikt voor mooie cocktails en dan vooral een Gin & Tonic. In combinatie met een goede tonic en verse ingrediënten kunnen de mooiste cadeautjes worden gemaakt. Maak de blits bij jouw vrienden door de Gin & Tonic tot een hoger niveau te tillen. Wij hebben alvast wat voorbeelden om jou te inspireren. Is it Gin 'O Clock yet?

Meer info

Estland

Estland is een land in Noord-Europa en rijk aan pure natuur en trotse mensen. Het kleine land aan de oevers van de Baltische zee gaat voor de titel van meest organische land - veel frisse lucht, bossen, ruig landschap en de zee. Deze passie is de drijfveer geweest voor de ontwikkeling van Crafter's London Dry. Crafter's London Dry is een puur botanische gin met kruiden uit de Estse natuur.

Unieke fles

Niet alleen de gin, maar ook haar verpakking is ontwikkeld met passie en oog voor detail. Deze gelauwerde fles wordt in lagen opgebouwd. Van het spuiten van de fles in de kenmerkende, frisse blauwe kleur tot aan het met de hand vervolmaken door het plaatsen van het etiket en halslabel.

In 2016 is deze fles vermeld in de ‘Top 100 Award Winning Packages in the World’. Ook heeft het de 'Golden Egg 2016' gewonnen tijden het National Advertising Festival in Estland.

In alle facetten is Crafter's London Dry een resultaat van pure ambacht door vakmensen.

London Dry?

Om Gin genoemd te kunnen worden moet deze de overheersende smaak van jeneverbes hebben. Een London Dry moet echter aan meer eisen voldoen. Zo mag deze enkel gemaakt zijn van graanalcohol en alleen botanische toevoegingen hebben gekregen tijdens het distillatieproces. Naderhand mag enkel nog water worden toegevoegd om te komen tot het gewenste alcoholpercentage.

Bij Liviko is men al vroeg in de 20e eeuw begonnen met het distilleren van kruidenextracten. Dezelfde koperen Pot Still (Mamma Ilse) wordt vandaag de dag gebruikt voor de productie van Crafter's Gin. Generaties meesters-distilleerders hebben hun kunde en geheimen doorgegeven aan een volgende, om nu een werkelijke unieke gin te kunnen voortbrengen.