De Klok – Advocaat

Hét paradepaardje van De Klok is en blijft de échte ambachtelijke advocaat volgens aloud recept met de onovertrefbare smaak van vroeger. De advocaat onderscheidt zich duidelijk van andere merken door zijn hoge alcoholpercentage (18% vol.), maar toch bijzonder zachte smaak.

Bovendien heeft deze advocaat daardoor een onbeperkte houdbaarheid.

Varianten
40 - 1000 ml

Alcoholpercentage
18% vol.

Bestellen

De Klok

Tijdens de oorlog (1942) startte oprichter Raoul Galle in Vlaanderen (BE) zijn bedrijf, dat inmiddels door volgende generaties wordt voortgezet. De klok is een ambachtelijk familiebedrijf waar de producten nog altijd op dezelfde wijze vervaardigd worden als weleer. Hier geen voor-gescheiden eieren of poedereieren, geen kleurstoffen, geen bindmiddelen of zetmeel om de verkoop te forceren, geen smaakversterkers. Enkele mooie natuurproducten en pure ambacht!

Kwaliteit

Voor de advocaat worden wekelijk 8640 eieren nog altijd met de hand gescheiden. De citroenjenever wordt enkel van verse citroenen gemaakt, die ter plaatse worden geperst. En de kenmerkende katoenen doekjes met jute koortjes rond de deksels worden ook nog altijd met de hand aangebracht. Een tijdsintensief en relatief prijzig procedé, maar kwaliteit staat voor alles! In 2009 is deze kwaliteit beloond met een zilveren medaille 'Best in class' tijdens de IWSC (International Wine & Spirit Competition).

Inspiratie

De Klok Advocaat is heerlijk om puur te eten, met slagroom. Echter, het is niet alleen heerlijk bij de koffie, maar ook een ideaal ingrediënt voor verrassend lekkere desserts en gebak. Denk bijvoorbeeld aan advocaat als smakelijke toevoeging op ijscrème of pannenkoeken. Maak een advocaattaart of -cupcake. Of gebruik de advocaat als basis voor een milkshake of bavarois. De mogelijkheden zijn oneindig, dus leef je uit.

Advocaat

De naam advocaat is naar verwachting ontstaan, doordat de drank is afgeleid van een smeuïg drankje met avocado's van de Antillen. Daar wordt het vruchtvlees van de avocado vermengt met alcohol. Toen dit gebruik naar Nederland werd meegenomen is de avocado vervangen door eieren, omdat avocado's niet voor handen waren.

Advocaat zoals wij ‘m kennen komt uit Nederland. J.G. Cooymans had in 1825 een distilleerderij in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Hij experimenteerde met eierdooiers en brandewijn, met als resultaat de advocaat.