Hollandse Stroopwafellikeur

Als ondernemer houd je van mensen die genieten van het leven. Ze maken bewuste keuzes en staan stil bij alle mooie momenten. Als hun vrienden op bezoek komen, doen zij hun uiterste best om er een mooie middag of avond van te maken. Een kopje koffie, een likeurtje erbij. Maar met welke drank creëren zij de echte Hollandse gezelligheid?

Denk je aan stroopwafels, dan denk je aan gezelligheid. Een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij. Samen met vriendinnen, familie of misschien wel de buurvrouw. Even geen haast, maar tijd voor elkaar. Hollandse Stroopwafellikeur is dan een welkome gast. Want heerlijkheid kent geen tijd!

Hollandse Stroopwafellikeur heeft de subtiele zacht-zoete smaak van Oud-Hollandse stroopwafels. Karamel & kaneel. Heerlijk om puur te drinken, maar ook perfect te combineren met koffie of chocolademelk. Daarnaast is het een zeer smakelijke topping voor een (ijs)dessert. Ook leent het zich ook voor de meest uiteenlopende zomerse cocktails.

Aroma
Karamel - Toffee met een vleugje kaneel

Volume
700 ml

Alcoholpercentage
20% Vol.

Merkverhaal

Je geniet van het leven. Regelmatig maak je een uitstapje met je vriendinnen of partner. Fietsen, stedentripjes of een weekend weg; genieten en gezelligheid staan hierbij centraal. Tussen alle activiteiten door pakken jullie een koffiemomentje in een grand café, sfeervol restaurant of wanneer je thuiskomt. De Dutch Coffee is jullie favoriet. Niet alleen vanwege de heerlijke zoete stroopwafelsmaak, maar ook omdat het écht jullie momentje samen is. Je haalt herinneringen op en kijkt vooruit naar wat er nog komen gaat. Proost! Op het goede leven samen en alle gezellige momenten die daarbij horen….

Inspiratie

Hollandse stroopwafellikeur leent zich uitstekend om te worden verwerkt in de meest uiteenlopende dranken en deserts. Maak de heerlijkste cocktails en longdrinks, serveer het naast een kopje koffie of maak iets écht origineels. Naast de alom bekende Irish, Italian en Spanish Coffee is er nu een heerlijke, oer-Hollandse tegenhander; de Dutch Coffee. Wij hebben alvast wat receptjes ter inspiratie voor je...

Meer info

Doelgroep

Hun kinderen zijn de deur al uit, ze werken nog af en toe of helemaal niet meer. Hierdoor hebben ze veel vrije tijd. Fietsen, musea bezoeken, dagtochtjes maken of een weekend weg in Nederland doen ze graag. Tussen alle inspanningen doen genieten ze van hun koffiemomentje in een grand-café of op het terras. Hier trakteren zij zichzelf op iets lekkers bij óf in de koffie. Als ze thuis zijn kunnen ze intens genieten van een likeurtje. Ze zijn trots op de Nederlandse tradities. De feestdagen vieren ze dan ook samen met hun gezin en maken het extra gezellig in huis.

Dutch Coffee

Jouw terras of grand café zit regelmatig vol met fietsers of wandelaars. Ook in de herfst en winter. Na een actieve inspanning genieten zij van een heerlijk koffiemomentje samen. Er wordt gekletst en gelachen. Gezelligheid ten top. Je wilt dat ze blijven en nog een drankje doen. Maar hoe krijg jij dat voor elkaar?

Naast de Irish, Spanish en Italian Coffee is er nu ook de Dutch Coffee. Deze oer-Hollandse koffievariant wordt gedronken met Hollandse Stroopwafellikeur. Vele Nederlanders, maar ook toeristen in ons land, zijn gek op de subtiele zoete stroopwafelsmaak. Schenk de Hollandse stroopwafellikeur in/bij de koffie, cappuccino of latte macchiato en voilà: het ultieme koffiemomentje is compleet....

Combineer het met appeltaart, een stroopwafel of een andere heerlijke zoetigheid en je zult zien dat jouw Dutch Coffee concept aanslaat. Hollandser kan het niet!

Historie

De stroopwafel is een typisch Hollandse wafel, die al zo'n 200 jaar geleden gemaakt werd van koeksnippers en deegresten. Van oorsprong komt de wafel uit Gouda en werd het gezien als een 'armenkoek'. Tegenwoordig wordt de Hollandse Stroopwafel niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd gegeten.

De wafel bestaat uit twee ronde deegwafelhelften, met ruitpatroon, waartussen zoete stroop is aangebracht. Oorspronkelijk hadden stroopwafels een diameter van ongeveer 10 centimeter, maar inmiddels zijn ze verkrijgbaar in verschillende formaten.

De Hollandse Stroopwafel valt eigenlijk bij iedereen wel in de smaak, binnen en buiten Nederland. Dit maakt het een perfecte combinatie met een kopje thee of koffie.