De Klok – Jenever

Naast de advocaat produceert Likeurstokerij De Klok ook hele mooie jenevers op ambachtelijke wijze. Allemaal gemaakt van pure ingrediënten, met vakmanschap.

De citroenjenever is gemaakt met vers geperste citroenen, zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen. 100% natuurlijk!

De chocolade- en vanillejenever zijn roomlikeuren, bereid met Belgische chocolade of pure vanille. Lekker ijskoud of opgewarmd en afgewerkt met slagroom en chocoladeschilfers.

Varianten
40 - 1000 ml

Alcoholpercentage
17% of 22% vol.

Bestellen

De Klok

Tijdens de oorlog (1942) startte oprichter Raoul Galle in Vlaanderen (BE) zijn bedrijf, dat inmiddels door volgende generaties wordt voortgezet. De klok is een ambachtelijk familiebedrijf waar de producten nog altijd op dezelfde wijze vervaardigd worden als weleer. Hier geen voor-gescheiden eieren of poedereieren, geen kleurstoffen, geen bindmiddelen of zetmeel om de verkoop te forceren, geen smaakversterkers. Enkel mooie natuurproducten en pure ambacht!

Kwaliteit

Voor de advocaat worden wekelijk 8640 eieren nog altijd met de hand gescheiden. De citroenjenever wordt enkel van verse citroenen gemaakt, die ter plaatse worden geperst. En de kenmerkende katoenen doekjes met jute koortjes rond de deksels worden ook nog altijd met de hand aangebracht. Een tijdsintensief en relatief prijzig procedé, maar kwaliteit staat voor alles! In 2009 is deze kwaliteit beloond met een zilveren medaille 'Best in class' tijdens de IWSC (International Wine & Spirit Competition).

Inspiratie

Jenever met vanille of chocolade is geen voor de hand liggende combinatie, doch de samensmelting resulteert in een heerlijke smaakbeleving. De dranken zijn heerlijk om ijskoud te drinken. Maar de zacht-romige smaak van vanille of Belgische chocolade wordt extra feestelijk gemaakt wanneer je de drank verwarmd en aftopt met slagroom en chocoladeschilfers.

Pure ingrediënten

Naast de citroenjenever produceert Likeurstokerij De Klok ook twee heerlijke roomlikeuren op basis van jenever.

Ook hiervoor worden enkel puur natuurlijke ingrediënten gebruikt. Voor de een Belgische chocolade en voor de ander het vanillemerg van vanillestokjes.